mabolla_medya-logo
Ara
Close this search box.
Ara
Close this search box.

Vali Akbıyık: “İçme suyu yönetimi MUSKİ’nindir”

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Bodrum’da yaşanan su sorunu ve barajlar ile ilgili açıklama yaptı. Vali Akbıyık, “İçme suyu yönetimi, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin MUSKİ Genel Müdürlüğü’ndedir. Tabi DSİ’de tüm potansiyellerini onlara tahsis etmekle görevlidir. Aslında kimin ne yapması gerektiği belli” dedi.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla’da görev yapan basın mensupları ve kurum müdürleri ile 2023 yılı değerlendirme toplantısında buluştu.

“İÇME SUYU YÖNETİMİ MUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEDİR”

Bodrum’da yaşanan su sorununa ve çözümüne ilişkin açıklama yapan Muğla Valisi İdris Akbıyık, içme suyu yönetiminin yerel yönetimlerde olduğunu söyledi. Akbıyık, “İçme suyu yönetimi, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin MUSKİ Genel Müdürlüğü’ndedir. Tabi DSİ’de tüm potansiyellerini onlara tahsis etmekle görevlidir. Bodrum’a bu yaz hem kuraklıktan hem de çeşitli nedenlerle ciddi manada yeterli su verilemedi. Biz o nedenlerle, İçişleri Bakanımızın talimatlarla Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, MUSKİ ve DSİ görevlileri ile bir toplantı yaptık ve su problemini ortaya koyduk. Ondan sonrada şartlar zorlanarak bir miktar su verilmeye başlandı” dedi.

“ORADAKİ SU POLİTİZE EDİLİYOR”

Akbıyık, açıklamasına şöyle devam etti:

“Tabi su görevi belediyenin, oradaki su politize edilmiş durumda. Aslında kimin ne yapması gerektiği belli. Bodrum’un yıllık 45 milyon metreküp suya ihtiyacı var. Şu an verilen 25 milyon metreküp civarı. Bu sular nereden temin ediliyor, Geyik ve Mumcular Barajı’ndan. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Geyik Barajı’nı termik santral için yapmış. Orada bir protokol yapılmış MUSKİ ile. Tabi bu sular, özel idareler kapanınca belediyeye devredilmiş. Ona göre de Bodrum’a belli bir miktar vermeleri gerekiyor. Ama protokol gereği Bodrum’a 5 milyon metreküp su verilmesi gerekirken 20 milyon metreküp su basıldı. Bodrum Barajı konusu da ÇED süreci içerisinde. ‘DSİ’nin orada boruları tamir etmediği’ yönünde bir algı var. Sanki sadece mesele oymuş gibi. Oradaki tüm borular değiştirilse sağlanacak katkı, 1 milyon metreküp. Bodrum’un ihtiyacı ise 45 milyon metreküp.”

Paylaş

İLGİLİ HABERLER