Menteşe Cumhuriyet Ortaokulu, Muğla’nın kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla hayata geçirdiği “Dersimiz Muğla” projesini sergiledi.
Sınırsızlık Meydanı’nda sergilenen projede, öğrencilerin Muğla’yı her yönüyle tanımaları, unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerleri yeni nesillere aktarabilmeleri amaçlandı. Projede iki idareci, 46 öğretmen ve yaklaşık 200 kadar öğrenci görev aldı.
Şehirde yer alan su sarnıçları matematikle, halk oyunları ve türküler müzikle, iftarlık gazoz ve düğün yemekleri sosyal bilgilerle, sabun yapımı ve endemik bitkiler fen bilimleriyle ilişkilendirilip stantlarda görevli öğrenciler ve danışman öğretmenlerce konuklara anlatıldı. Sergide halk oyunları, temsili asker uğurlama, yöresel yemekler, Muğla’yla ilgili kitaplar, yörük çadırı ve yöresel kıyafetler de yer aldı.
Projede görevli öğretmen ve öğrencilerin disiplinler arası yaklaşımla, işbirlikçi öğrenme modeliyle çalışmalarını ortaya koydukları görüldü. Yapılan çalışmaları vatandaşlar tarafından ilgi görürken Sergiye Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü de katıldı.
Okul müdürü Bilal Dursun konuşmasında “Dersimiz Muğla Projesinde emeği geçen başta proje koordinatörü olan Türkçe Öğretmeni Bahar Duruş olmak üzere tüm öğretmenlere, görev alan tüm öğrencilere ve velilere, projeye katkılarından dolayı Menteşe Belediye Başkanlığına, Menteşe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdürlüğüne, Yörük Obaları Derneği Başkanlığına ve Yerkesik Tarımsal Kooperatifi Yönetim kuruluna teşekkür ederim” dedi.