mabolla_medya-logo
Ara
Close this search box.
Ara
Close this search box.

28 yıllık eşine böbreğini verdi: “Onun için hayatı sevgi kurtaracak”

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaşayan Mesut Öztürk, “Gözümün önünde eriyip gitmesine müsaade edemezdim” dediği böbrek yetmezliği yaşayan eşi Hatice Öztürk’e böbreğini verdi. Öztürk, “Onun için hayatı sevgi kurtaracak” dedi. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 22’nci böbrek naklini yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Önder Özcan da, “Muğla’da organ nakli başlayalı üç yıl oldu. Toplam nakil sayımız 22. 6’sı canlı verici, 16’sı kadavra. Yani bağışlardan gelen nakiller. Organ bekleyen hasta çok ama bağış organ sayısı düşük” açıklamasını yaptı.

Menteşe’de yaşayan Hatice Öztürk’e böbrek yetmezliği teşhisi konulmasının ardından her geçen gün sağlığının kötüye gitmesi sonrası ya böbrek nakli, ya da yaşamının bundan sonraki bölümünü sık sık diyalize girerek sürdüreceği belirtildi. Eşi Mesut Öztürk, iki böbreği de iflas eden eşine kendi böbreğinin birisini vermek istedi. Bunun üzerine iki defa İzmir Tepecik’te, son olarak Antalya Akdeniz Üniversitesinde yapılan testlerden sonra böreklerdeki doku uyuşması olumlu çıktı.

Doku uyuşmasının sonuçlanmasını ardından Hatice Öztürk’e eşi Mesut Öztürk’ün bir böbreğinin nakli, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 17 Nisan’da gerçekleşti. Ameliyat sonrası tamamen sağlığına kavuşan Hatice Öztürk önümüzdeki günlerde hastaneden taburcu edilecek.

MUĞLA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE 22’NCİ BÖBREK NAKLİ

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan, “Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak 22’nci böbreğimizi takmış olduğumuz hastamızın ameliyatı gayet başarılı bir şekilde geçti. Bu sevinci, bu gururu hep birlikte ekip olarak yaşıyoruz. Emeği geçen cerrah hocalarımıza, anestezi ve nefroloji ekibine, pataloji ekibine ve bu süreçte müdahil olan sağlık personeli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak Muğla halkına bu hizmeti vermekten büyük onur ve gurur duyuyoruz. Hele ki böyle başarılı geçmiş, mutlu olmuş hastalarımızı buradan taburcu olarak görmek bizim için ayrı bir sevinç kaynağı” dedi.

“ORGAN NAKLİ BEKLEYEN HASTA ÇOK, BAĞIŞ YOK”

Böbrek naklini gerçekleştiren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Önder Özcan, “Muğla’da organ nakli başlayalı üç yıl oldu. Toplam nakil sayımız 22. 6’sı canlı verici, 16’sı kadavra. Yani bağışlardan gelen nakiller. Ülkemizde şu anda en büyük sorun kadavradan organ temini. Bu konuda Avrupa’da en son sıralardayız. Yani organ bağışı dediğimiz, hayat kurtarır dediğimiz, bizim istediğimiz, organ bağışında kadavra bağışını arttırırsak eğer bu bizim ülkemizin ve aynı zamanda kendi ilimizin başarısı. Bizim tek isteğimiz, biz burada ekip olarak her türlü şeye hazırız. Sadece bağış oranımızın artması gerekiyor. Çok organ bekleyen hastamız var. Özellikle böbrek, karaciğer, kalp, akciğer. Organ bekleyen hasta çok. Ama bağış organ sayısı düşük. Bu haberler belki bu bağış oranını armasını sağlar” dedi.

“GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ERİYİP GİTMESİNE MÜSAADE EDEMEZDİM”

28 yıllık eşine böbreğini veren ve organ naklinde görev alan tüm sağlık personeline teşekkür eden Mesut Öztürk, “28 yıllık eşim. Bir anda bir şey oluyor ve onun gözünüzün önünde eriyip gitmesine müsaade edemiyorsunuz. Onun için hayatı sevgi kurtaracak diyorum. Ben de bunun için eşime organımı verdim” dedi.

Eşi tarafından verilen böbrek nakli ile sağlığına kavuşan Hatice Öztürk ise “Eşimi çok seviyorum. Bir organını bana verdi. Ona çok iyi bakacağım. Bu konuda söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaş

İLGİLİ HABERLER